Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Reprezentacja Młodzieżowa OSSKiC

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni ogłosiło skład Młodzieżowej Reprezentacji, która weźmie udział w Kulinarnych Mistrzostwach Świata Expogast 2006. Do Luksemburga pojedzie pięciu Juniorów, którzy zakwalifikowali się do pierwszego składu Reprezentacji oraz sześcioro uczniów warszawskich szkół gastronomicznych.

W Mistrzostwach Expogast 2006 wezmą udział reprezentanci krajowych stowarzyszeń szefów kuchni, członków World Association of Chefs Societies. Zmagania konkursowe odbędą się w różnych kategoriach: Juniorów, Seniorów i Drużyn Wojskowych.

Każda Reprezentacja Młodzieżowa składa się z drużynowego lidera i czterech kucharzy. Żaden z nich (wykluczając lidera grupy) nie może mieć więcej niż 24 lata w trakcie uczestnictwa w konkursie.

W skład Drużyny Młodzieżowej OSSKiC (team A) weszli:

  • Sebastian Krauzowicz - Hotel Radisson SAS, Warszawa

  • Tomasz Milewski – Restauracja Trendy Bufet, Gdańsk

  • Magdalena Popławska - Restauracja Mono Bar, Warszawa

  • Przemysław Tworkowski – Restauracja Dworek Ciechociński, Reda

  • Monika Wiśnioch - Hotel The Westin, Warszawa

Lista zakwalifikowanych w eliminacjach w Akademii Kurta Schellera do “szerokiej kadry” (team B - gdy ktoś okaże się lepszy od zawodnika z teamu A - pojedzie na Mistrzostwa do Luksemburga):

  • Łukasz Cichy – Restauracja Pasaż - Tarnów

  • Marcin Dembski - Hotel pod Orłem Orbis – Bydgoszcz

  • Damian Frąc - Tarnów

  • Wojciech Gołuński - Hotel Mercure Hevelius - Gdańsk

  • Daniel Grycz - Park Hotel - Szczecin

  • Jędrzej Jasiniak – Hotel Qubus – Złotoryja

  • Łukasz Konik - Gorzów Wielkopolski

  • Dariusz Pniak - Orange Club - Mysłowice

  • Bartłomiej Rogowski - Restauracja Selekcja – Warszawa

  • Mariusz Siwak - Park Hotel - Szczecin

  • Marcin Wegner - Orange Club - Mysłowice

Dodatkowo w treningach i przygotowaniach Reprezentacji pomagać będą uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie: Magdalena Duda, Angelika Trzewik oraz Maciej Wiśniewski, a także uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie: Robert Harny, Michał Kustra i Grzegorz Polak.

W trakcie konkursu Drużyny Młodzieżowe będą miały za zadnie przygotować specjalny program ekspozycyjny składający się z dwóch części:

  • ekspozycja zimnego bufetu

  • gorące posiłki w restauracji „des Jeunes”

Trenerem Reprezentacji, który czuwa przede wszystkim nad szkoleniami Juniorów oraz przygotowaniem menu jest Dariusz Zahorański. Deserami, które przyrządzi Reprezentacja podczas Kulinarnych Mistrzostw Świata zajmuje się Tomasz Deker. Treningi Drużyny Młodzieżowej odbywają się w Makro Centrum HoReCa.

Z ramienia Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni za przygotowanie ogólne Reprezentacji odpowiada Mariusz Nowicki.

Jak zgodnie twierdzą członkowie Drużyny Juniorów oraz ich trenerzy – Reprezentacja jedzie do Luksemburga, by sięgnąć po samo złoto.

Pierwszymi zmaganiami konkursowymi, w jakich wzięła udział Drużyna Juniorów OSSKiC była Olimpiada Kulinarna w Erfurcie w 2004 roku. Wówczas Reprezentacja zdobyła brązowy medal w konkurencji „kuchnia gorąca”.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"reprezentacja"
(01.06.2006 - 21:37)  (Wojciech W)
"odpowiedz"
(05.06.2006 - 13:19)  (kocur)
"Wniosek"
(02.06.2006 - 00:51)  (Wnioskujacy)
"TAK TAK NAJLEPIEJ JEST GADAC I OCZERNIAC !!!"
(02.06.2006 - 22:04)  (AREK)
"Skandal!!!!!!!"
(02.06.2006 - 22:21)  (Brak słow!!)
"Na jakiej podstawie oczerniacie ludzi !!!"
(03.06.2006 - 00:39)  (Dagmara Kortyg)
"obrona młodzieżówki (OSSKiC)"
(06.06.2006 - 15:54)  (Monika Wiśnioch ( młodzieżówka...)
"obrona młodzieżówki (OSSKiC)"
(06.06.2006 - 15:57)  (Monika Wiśnioch ( młodzieżówka...)
"CZŁOWIEKU WEZ SIE DO ROBOTY"
(05.06.2006 - 21:29)  (666)
"Brak słow!!"
(02.06.2006 - 22:24)  (kocur)
"" Na jakiej podstawie oczerniacie ludzi !!! ""
(03.06.2006 - 00:42)  (Dagmara Kortyg)
"odpowiedz"
(05.06.2006 - 13:21)  (kocur)
"W obronie teamu A"
(03.06.2006 - 11:35)  (Slawek.D)
"A CO PIKAWA WAM SKACZE!!!"
(05.06.2006 - 14:25)  (PATRYCJA)
"odpowiedz!!!"
(06.06.2006 - 16:47)  (kgkgkgkjg)
"obrona młodzieżówki (OSSKiC)"
(06.06.2006 - 16:02)  (Monika Wiśnioch ( młodzieżówka...)
"....."
(06.06.2006 - 16:10)  (...)
"odpowiedz!!"
(06.06.2006 - 16:49)  (dydety)
"odpowiedz"
(06.06.2006 - 22:46)  (Monika Wiśnioch ( młodzieżówka...)
"Info"
(08.06.2006 - 14:02)  (Michał)
"NIESPRAWIEDLIWOŚĆ"
(21.11.2006 - 17:43)  (faworyt gast.)
"SZUKAM TOMASZA DEKER !!!!!!!!"
(22.03.2007 - 12:29)  (kasia18)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000